El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias insta els partits a “seure” per buscar el consens sobre Catalunya
  • CA

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimarts -després de la proposta de Pedro Sánchez de votar un nou Estatut en referèndum- “desdramatitzars” els referèndums per conèixer el que volen els ciutadans i ha instat els partits a “seure” per buscar el consens sobre Catalunya. “Seiem i provem de buscar acords i propostes de consens, perquè la judicialització i la unilateralitat han fracassat”, ha apuntat. En una entrevista a Telecinco també ha criticat la “irresponsabilitat” del líder de Podem, Albert Rivera, que “esta organitzant manifestacions on s’agredeixen periodistes” i es posa “al capdavant d’encaputxats per retirar llaços”. “A alguns els interessa un clima de confrontació”, ha dit, “però a Espanya hi ha problemes més greus que que es posin o treguin llaços”. En aquest sentit ha defensat la “llibertat d’expressió” i el dret de les persones i de les institucions a posar al seu balcó els llaços i les banderes que els “doni la gana”. “En democràcia es pot expressar tot i això no ha de ser un problema en democràcia, però quan algun discuteix d’això de sobre no es parla de la llista d’espera sanitària o del preu de la llum a Catalunya”.

 

El líder de Podem ha recordat que la seva formació sempre ha defensat que els catalans puguin decidir a les urnes el seu futur, però ha admès que hi ha altres propostes, des de les dels independentistes a la dels partits constitucionalistes que tanquen la porta al referèndum. “Els representants polítics hem de seure a una cadira, reconèixer que hi ha diferents posicions, i buscar un consens en comptes de seguir barallant-nos”, ha dit. 

 

Rivera també ha acusat els líders del PP i de Cs, Pablo Casado i Albert Rivera, de competir per “veure qui defensa més a Franco” i a afirmat que ell vol poder anar al Valle de los Caídos ab els seus fills “i dir-los que allà hi va haver un monument al feixisme”.

 

En la seva primera aparició després de dos mesos d’absència per paternitat, Iglesias també ha aprofitat l’ocasió per agrair a la sanitat pública la cura dels seus dos fills prematurs. Tal com ha fet en una carta juntament a la seva parella, Irene Montero, Iglesias ha afirmat a Telecinco que “el part prematur no és una bona notícia per a ningú, però gràcies a la sanitat pública ens n’hem sortit”. “La sanitat universal és més important que qualsevol bandera o himne”, ha dit abans de fer extensiu l’agraïment a tots els companys de professió –com Pablo Casado- que s’han interessat per la salut de la família. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa