El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias insisteix que Sánchez pactarà amb Cs si suma per ordre d'”els poders econòmics”
  • CA

 

Pablo Iglesias ha insistit en un dels actes de la campanya electoral per als comicis espanyols de diumenge, aquest des de Valladolid, a Castella i Lleó, que el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, pactarà amb el de Ciutadans, Albert Rivera, si els números surten després dels comicis. El líder d’Unides Podem ha afirmat que Sánchez ho farà perquè és el que volen “els poders econòmics” i “vells sectors del PSOE”. I ha menystingut el cordó sanitari de Cs al PSOE recordant que el 2015 van dir que no investirien Susana Díaz a Andalusia i hi van pactar, igual com ara han arribat a un acord “amb Vox”. Per això, el candidat de la formació morada ha subratllat que el seu partit és “l’única garantia” que hi hagi un govern d’esquerres a la Moncloa.

 

Iglesias ha assegurat que “molta gent” s’ha adonat que votar PSOE no és “garantia” que es facin polítiques d’esquerres, perquè després “arriben els poders econòmics i diuen: amb el cuetes no, amb Rivera”. També ha volgut advertir a aquelles persones que diuen que la política “no serveix per a res” que, al seu parer, això no és cert. I s’ha preguntat. “Si no serveix per a res, per què les companyies energètiques compren polítics per posar-los als seus consells d’administració?”, en una de les idees força que el candidat morat ha repetit durant tota la campanya. “Per a qui treballaven Villarejo i Inda?”, ha afegit.

 

En un pla programàtic, Iglesias ha recordat que gràcies a la pressió de Podem es va apujar el Sou Mínim Interprofessional a 900 euros, “i ara la dreta ja no s’atreveix a dir que el baixarà”, perquè l’economia “no s’ha enfonsat”, com vaticinava. Per això ha assegurat que continuaran treballant en aquesta línia, perquè al seu parer ha de pujar fins als 1.200 euros. De la mateixa manera ha defensat una xarxa pública d’energia “que faci la competència i aposti per les renovables”, i ha criticat la privatització d’Endesa. Però ha dit que per aconseguir-ho cal “acabar amb les portes giratòries i apostar per allò públic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa