Iglesias i Domènech defensen que després de l'1-O "caldrà seguir treballant per un referèndum"

Celebren l'acostament que veuen en el PSOE al plantejament d'una Espanya plurinacional

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i el coordinador general de CatComú, Xavier Domènech, han insistit aquest diumenge que el referèndum previst per a l'1 d'octubre és una mobilització política i que "després arribarà el dia 2 i llavors caldrà seguir treballant per un referèndum". En un article conjunt publicat a 'El Periódico', asseguren que l'1-O serà "una amplísima mobilització que afirma el dret a decidir i la voluntat de sobirania" dels catalans, i critiquen que el govern espanyol es negui a reconèixer que Catalunya constitueix un demos i utilitzi l'independentisme per apartar l'atenció de la corrupció, segons ells.

"Catalunya es construirà amb els de el 'sí', amb els de el 'no' i amb els quals defensen un nou encaix de la nació catalana en un nou projecte col·lectiu. Catalunya es construirà amb qui es mobilitzaran l'1-O i amb els qui no ho faran", afegeixen els diputats al Congrés, que creuen que la societat catalana podrà decidir el seu futur aviat i que ho farà com un sol poble.

 

"Siguem clars: Catalunya és una nació que vol decidir el seu futur i que necessita per a això seguir teixint aliances en la batalla per les sobiranies a tota Espanya", defensen, i celebren l'acostament que veuen en el PSOE al plantejament d'una Espanya plurinacional.

 

Així, ho contraposen a quan van començar a parlar de plurinacionalitat no com un concepte cultural i es van trobar sols, de la mateixa manera que quan exigien celebrar un referèndum a Catalunya se'ls deia que era una "pantalla passada". No obstant això, asseveren que ara són més els sectors socials de l'Estat que reconeixen la seva plurinacionalitat i veuen necessari un referèndum, i que això "ha fet moure tots els actors polítics; especialment el PSC i el PSOE".

 

Comentaris