Iglesias: "He transmès a Sánchez la nostra voluntat de formar un govern d'esquerres"

"El nostre resultat no és excessivament bo, però és suficient per complir els nostres objectiu de frenar la dreta i l'extrema dreta", ha declarat el líder d'Unidas Podemos

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias | Europa Press

Pablo Iglesias no ha volgut deixar de banda l'autocrítica a l'hora de valorar els resultats de les eleccions del 28-A. El líder d'Unidas Podemos ha assegurat que "el nostre resultat no és excessivament bo, però és suficient per complir els nostres objectius de frenar la dreta i l'extrema dreta i de formar un govern de coalició d'esquerres". Iglesias ha informat, en la seva compareixença pública després de conèixer el desenllaç gairebé definitiu dels comicis, que ja ha transmès a Pedro Sánchez la voluntat de treballar plegats per governar Espanya.

 

 

"Hem de parlar de moltes coses i hauran d'assumir que serem discrets en les negociacions. Seria absurd avançar coses. Les converses requeriran temps si volem arribar a un acord final. Els he de demanar paciència", ha valorat el líder de Podemos, que ha reconegut que el seu partit ha de seguir treballant per evitar cometre els errors que han passat factura: "A nosaltres ens hauria agradat haver tingut un millor resultat. Hem de fer autocrítica. Hem donat una imatge interna que no ha estat a l'altura ni dels militants ni dels votants. Espero que això no es torni a produir".

 

 

D'altra banda, Iglesias ha extret dues conclusions de les eleccions. D'una banda, ha celebrat que "les forces progressistes tenen més representació i pes parlamentari que el bloc de dretes"; de l'altra, que "Espanya és un país plurinacional i qui no ho entengui no entén el país", ja que "només cal veure el que ha passat a Catalunya i el País Basc". "A Espanya ja fa temps que les eleccions no van de vèncer, sinó de convèncer", ha conclòs el candidat d'Unidas Podemos.

 

Comentaris