Iglesias espera formar govern a l'Estat "abans de Nadal"

El líder de Podem defensa que el proper executiu "posi límits als fons voltor i a l'escalada dels preus del lloguer"

El secretari general de Podem i líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha confiat que les negociacions per a la investidura del proper president espanyo permetran formar govern a l'Estat "abans de Nadal" i ha advertit que no fer-ho "generaria una sensació d'inquietud i malestar". En declaracions als mitjans abans d'assistir a la Cimera del Clima que se celebra aquest dilluns a Madrid, ha assegurat que "els ciutadans es mereixen que hi hagi un govern el més aviat possible". És per això que ha elogiat l'"esforç" que fan el PSOE i ERC per intentar arribar a un acord. "Cal molta empatia i capacitat d'escoltar", ha avisat.

Iglesias també s'ha referit al debat d'Unides Podem amb els socialistes per a la configuració del proper govern espanyol: ha afirmat que "la negociació programàtica està oberta" i ha demanat que l'executiu "posi límits als fons voltor i a l'escalada dels preus del lloguer". "Crec que no només serà un objectiu nostre, sinó del proper govern", ha vaticinat.

Així mateix, ha reclamat que el futur govern espanyol "assumeixi la transició ecològica com a un dels seus reptes principals". "Treballarem en aquesta direcció i tan de bo els governs del món siguin capaços de recollir el que estan dient els joves de tot el planeta", ha reblat.

 
 

Comentaris