El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias diu que a Vox li agradaria fer un cop d’Estat però no s’atreveix
  • CA

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dimarts a la comissió de reconstrucció del Congrés dels Diputats que a Vox “li agradaria fer un cop d’Estat però que no s’atreveixen, perquè per això a més desitjar-ho i demanar-ho cal atrevir-se”. Unes manifestacions que han provocat la reacció del portaveu de Vox al Congrés –present a la comissió- que després de demanar la intervenció del president de la comissió, Patxi López, ha acabat abandonant la sala.

Iglesias ha fet aquestes manifestacions en resposta a la intervenció del portaveu del PP, Mario Garcés, que prèviament li havia retret els acords del seu govern amb Bildu i li havia preguntat si estava disposat a parlar amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. En la seva resposta, Iglesias ha afirmat que està disposat a dialogar amb qualsevol, “també amb Carles Puigdemont, perquè és el líder polític al que voten molts espanyols i és un interlocutor”.

Ha posat com a exemple d’aquesta voluntat de diàleg amb tothom la seva disposició a parlar també amb Vox. “Es pot imaginar l’opinió que tinc d’Espinosa de los Monteros i d’Abascal, però els han votat molts espanyols i encara que sembli que a vegades volen fer un cop d’estat abans que protegir la democràcia espanyola estic disposat a dialogar amb qualsevol”.

Espinosa de los Monteros ha demanat la intervenció del president de la Comissió, PatxiLópez, que li ha respost dient que Iglesias s’ha limitat a dir que li “sembla” que Vox vol fer un cop d’Estat. “Alguns tenen la pell molt fina”, ha apuntat. Iglesias ha pres la paraula per dir “més clar” el que ja havia dit abans: A Vox, ha afirmat, “li agradaria fer un cop d’Estat però que no s’atreveixen, perquè per això a més desitjar-ho i demanar-ho cal atrevir-se”.

En aquest punt, Espinosa de los Monteros ha agafat les seves pertinences, i Iglesias encara li ha adreçat unes paraules: “Tanqui en sortir, senyoria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa