El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias descarta canvis a curt termini en el règim monàrquic
  • CA

El vicepresident segon i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, ha opinat que “difícilment” es poden desvincular els presumptes delictes comesos per Joan Carles I “de la seva condició de rei” i de Felip VI. “La monarquia és una institució hereditària en la qual la legitimitat descansa precisament en la filiació”, ha dit aquest divendres en una publicació a ‘Facebook’. Tanmateix, Iglesias ha reconegut la “sensatesa” de Felip VI amb la seva voluntat de distanciar-se. El vicepresident també ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mostrat “valentia” i “sentit d’Estat” per haver obert el debat sobre una possible limitació de la inviolabilitat del monarca.

“Amb les seves paraules, el president està assenyalant una cosa evident: creix en la societat espanyola un debat sobre la utilitat de la monarquia”, apunta, i un govern no pot ser “aliè als debats que preocupen al seu poble”.

Tanmateix, Iglesias ha vist difícil impulsar canvis. “A ningú se li escapa l’actual correlació de forces en la política espanyola i els procediments que fixa el nostre ordenament jurídic fan que un debat d’aquesta naturalesa difícilment pugui traduir-se en canvis a curt termini en el nostre sistema polític”, diu.

A més, remarca que Unides Podem està “compromès amb la llei” per molt que algunes no els agradin i treballin per canviar-les.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa