El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias demana al PSOE que no faci “passos enrere” respecte a Catalunya
  • CA

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, s’ha mostrat disposat aquest dimecres a “construir canvis” amb el PSOE per “fer fora el PP de les institucions” de l’Estat. Malgrat que ha criticat l’abstenció dels socialistes espanyols a la seva moció de censura, Iglesias ha cridat a erigir una “majoria alternativa pel bé d’Espanya”.

 

Respecte a Catalunya, ha demanat al líder del PSOE i al Grup Socialista que no faci “passos enrere” i que mantingui les manifestacions “valentes” que ha fet durant la campanya de les primàries. El líder de Podem ha explicat que Sánchez “ha dit que Catalunya és una nació”, i “si assumim que Catalunya és una nació i que el PSC tenia raó quan va plantejar formules des de la legalitat existent”, ha dit Iglesias, “potser puguem buscar una fórmula, encara que no estiguem d’acord en tot, per donar una solució a Catalunya”.

Amb tot, Iglesias ha censurat el discurs que el portaveu del Grup Socialista, José Luis Ábalos, ha fet al Congrés dels Diputats, on ha descrit la iniciativa del Govern per dur a terme el referèndum com un “atac descarat i prepotent” a la “integritat territorial” de l’Estat, i on ha expressat el ple suport dels socialistes a les iniciatives “legals” que el govern espanyol pugui dur a terme per impedir que els catalans puguin decidir el seu futur a les urnes. 
 

Segons Iglesias, aquest ha estat un discurs que “no agradarà gaire” els electors socialistes a Catalunya”, i per això ha demanat al PSOE que mantingui ara “la mateixa valentia” que ha demostrat Sánchez a les primàries. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa