El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias demana a ERC “baixar el to” i que respecti que “es pot pensar diferent” sobre l’1-O
  • CA

 

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que entengui que “en democràcia es pot pensar diferent”, en referència a les seves discrepàncies sobre el referèndum que prepara la Generalitat per l’1 d’octubre i la decepció que ha manifestat el diputat català davant la postura del líder morat de no cridar la participació.

 

Entre persones progressistes hauríem d’intentar baixar una mica el to i assumir que en democràcia es pot pensar diferent i es poden tenir diferències“, ha defensat Iglesias en declaracions als mitjans en els passadissos del Congrés en ser preguntat per les crítiques de Tardà, que ha cridat Iglesias a “reflexionar”.

Després de destacar que sent molta “admiració” i “estima” pel parlamentari d’ERC, el líder de Podemos ha defensat la necessitat de “normalitzar” que no hi ha perquè estar d’acord en tot. “Tardà vol la independència i això és perfectament legítim en democràcia, i nosaltres no volem que Catalunya se’n vagi d’Espanya”, ha exposat.

 

No obstant això, malgrat aquesta diferència, Iglesias ha assenyalat que Podemos sí comparteix amb ERC la necessitat que se celebri un referèndum a Catalunya, encara que, això sí, al seu parer la consulta ha de tenir “les garanties suficients perquè el dret a decidir es pugui exercir efectivament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa