El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias avisa de les “aventures molt perilloses” del nacionalisme
  • CA

El secretari d’organització del PSOE i president d’Aragó, Marcelino Iglesias, ha alertat que els adversaris del PSC a les eleccions del 28 de novembre, d’esquerres i de dretes, representen “aventures molt perilloses”. “Els catalans ho han de saber”, ha insistit en un mitíng en un pavelló de Terrassa.

A parer seu, els rivals dels socialistes catalans estan dividits en dos blocs: la dreta “neocentralista espanyola” i “xenòfoba” del PP i els nacionalistes, en referència a CiU i ERC. “Però tots tenen un substrat en comú” i és que els seus projectes generen “un gran interrogant, una gran sorpresa”, ha afegit.

Iglesias ha remarcat que la proposta del president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, és l’única que ofereix “seguretat i solidesa”. “La resta són aventures molt perilloses”, ha subratllat.

El dirigent socialista ha afirmat que Montilla ha governat “en un moment díficil econòmicament”, encara que ha fet una “gran feina” i els ciutadans poden estar “orgullosos”. Iglesias ha recordat l’aprovació de l’Estatut i la millora del sistema de finançament. El líder del PSC ha negociat “sense fer soroll, com és el seu estil”, ha afegit.

Així mateix, Montilla ha reitert que si torna a governar convocarà a tots els partits i agents socials i econòmics per factar un full de ruta amb mesures que permetin Catalunya sortir de la crisi, com ja havia anunciat al migdia en un acte amb 600 empresaris. “Sóc i seré el president que facilita els acords, que uneix el país”, ha indicat.

Lapsus del cap de llista del PSC al final del míting

Des del Vallès i acompanyat per l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, el president ha reiterat el “compromís ferm” dels socialistes amb el Quart Cinturó, “encara que CiU s’entesti en negar-ho”. “Com en tantes coses, ells en parlaven però no feien res”, ha sentenciat.

Al final del míting, Montilla ha tingut un petit lapsus i ha acomiadat al miler d’assistents amb un a “treballar per al dia 29”, que ha corregit immediatement, ja que les eleccions són el 28 de novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa