El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias avança que Podem voldrà ministeris “socials”
  • CA

El líder de podem, Pablo Iglesias, ha recordat aquests dilluns que els seus 42 diputats “són imprescindibles perquè hi hagi un govern progressista a Espanya” i ha lamentat el “flirteig” que Sánchez “està fent a la dreta”. Segons Iglesias, seria “inconcebible” que Sánchez arribés a la investidura sense els suports necessaris i al PSOE li toca “treballar-se” els acords que ho facin possible. Pel que fa a les peticions de Podem, ha afirmat que és “fonamental” que hi hagi un govern de coalició, malgrat que “nosaltres no exigirem ministeris d’Estat” i sí carteres “socials”, perquè “el que ens interessa és l’aplicació dels drets socials” i “en particular que s’acabi amb la temporalitat” i que hi hagi “justícia fiscal”.

Iglesias ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on ha insistit en la creació d’un govern de coalició. Els seus 42 diputats, ha afirmat, no donaran suport a Sánchez “a canvi de res” i “és evident” que cal que Podem sigui al govern per “garantir” el compliment de l’acord que assoleixi amb el PSOE. 

En aquest sentit ha afirmat que un govern en solitari del PSOE “no” podria desplegar un programa d’esquerres perquè els socialistes “volen geometria variable” per pactar “cosetes” amb Podem i deixar les “importants” per a acords amb PP i Cs. 

Ha emplaçat Sánchez a buscar els acords que li falten i l’ha advertit que “seria una presa de pel que ens toqués armar la majoria absoluta a nosaltres”, com ja va passar, ha dit, durant la negociació de la moció de censura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa