El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias apel·la al vot dels que “desconfien de la política”
  • CA

 

Pablo Iglesias ha demanat aquest dissabte en un acte de campanya a Miranda de Ebro, a Castella-Lleó, el vot dels que “desconfíen de la política”, perquè s’ha demostrat que, amb Unides Podem, “es poden canviar les coses“. Iglesias ha posat com a exemple l’augment del Sou Mínim Interprofessional a 900 euros, que el govern socialista de Pedro Sánchez ha dut a terme “perquè Podem tenia els vots per obligar-lo”. El número 1 de Podem a les eleccions del 28 d’abril també s’ha adreçat a aquest sector de la población que ha perdut la fe en les institucions polítiques per remarcar-los que el seu partit és diferent de la resta perquè els seus integrants venen de la societat civil, “i no de viure de la política”.

 

Iglesias també ha recordat que durant aquesta campanya han dit “veritats incòmodes” per als poders fàctics, com ara que els propietaris dels mitjans de comunicació o les grans empreses de l’Ibex 35 “tenen més poder que els diputats o els governs”.

 

Això, al seu parer, fa que aquests proders els tinguin por, i d’aquí la trama orquestrada contra ells per les clavegueres de l’Estat. “Hi havia un trama per explicar notícies falses sobre nosaltres perquè no governéssim“, perquè “els poderosos saben que si governem hi ha coses que es poden canviar”.

 

El líder de Podem ha afegit, en el mateix sentit, que les grans empreses elèctriques “tenen consciencia de classe, de la seva, i no han de convèncer els poítics perquè els compren“. En aquest sentit ha dit que el seu partit “ha comès molts errors”, però que té una virtut que és “que no el compra ningú”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa