El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias anuncia l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital: entre 462€ i 1.015€ al mes
  • CA

El vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha sigut l’encarregat d’explicar com funcionarà l’Ingrés Mínim Vital a Espanya, després que aquest divendres l’hagi aprovat el Consell de Ministres. En una roda de premsa des del Palau de la Moncloa posterior a aquesta reunió, el líder de Podemos l’ha qualificat com “el major avenç” en matèria social a l’Estat espanyol “des de la llei de dependència del 2006”.

Iglesias ha explicat que a partir d’aquest mes de juny una persona que visqui sola podrà percebre 462 euros al mes. I per cada membre de més que hi hagi a la família, s’ingressaran 139 euros més, fins a un màxim de 1.015. El vicepresident ha volgut deixar clar que aquesta llei té en compte que no es pugui produir “la trampa de la pobresa”: Ha anunciat que ningú haurà de triar entre treballar i rebre la prestació, perquè aconseguir feina estarà premiat.

Si una persona percep 462 euros de l’ingrés vital i troba una feina, se li restarà de la prestació la quantitat d’aquell sou. És a dir, que si troba una feina precària de 200 euros al mes, els diners que se li restarien no arribarien a ser aquests 200 euros, ha explicat. Per altra banda, el ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha anunciat que les empreses que contractin persones que ingresses aquesta prestació tindran facilitats.

Iglesias també ha dit que el govern espanyol ha tingut la voluntat d’evitar totes les traves burocràtiques que els interessats es podrien trobar per demanar aquesta prestació, i ha afirmat que l’Ingrés Mínim Vital es podrà sol·licitar de manera electrònica aportant només els requisits d’edat i el temps de residència legal a Espanya, i que tota la resta ho gestionaria la mateixa Seguretat Social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa