El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias acusa Sánchez de “girar a la dreta” per pressionar Cs i PP que l’investeixin
  • CA

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha acusat el PSOE de “girar a la dreta” i “pressionar” PP i Cs per aconseguir un acord per fer Pedro Sánchez president del govern espanyol. Iglesias ho ha dit durant el Consell Estatal del partit, on ha reiterat que només un govern de Sánchez amb Podem garanteix un executiu d’esquerres. Les declaracions arriben després que aquest divendres la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, demanés a PP i Cs “responsabilitat” per facilitar la investidura de Sánchez i evitin així la necessitat d’arribar a acords amb forces independentistes. El líder de la formació lila ha reconegut que la negociació serà “llarga” i per això ha fet una crida a la “ironia” per suportar-la.

Davant d’això, ha dit que Podem ha d’afrontar “amb esquena ampla i ironia” el procés de negociació “llarg” i que estarà ple de “pressions”. Ha insistit que un govern del PSOE amb Podem és el que millor reflecteix el que van votar els ciutadans el 28 d’abril i ha dit que en tot moment la formació que lidera vol ocupar “la posició que li correspon”. “No demanarem res que no ens correspongui”, ha asseverat, però ha reivindicat que són “imprescindibles” per fer un govern progressista a l’Estat. 

 

En aquest sentit, ha dit que estar al govern és la única manera de fer que el PSOE compleixi el que reclamen ja que han comprovat que els acords programàtics “són paper mullat” ja que no hi ha cap mecanisme “per obligar” al seu compliment. Iglesias ha finalitzat la seva intervenció recordant al PSOE que “hi ha determinades coses que es diuen en campanya que s’han de complir” i ha insistit que són “imprescindibles” per assolir determinats canvis a l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa