El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias, a Sánchez: “Confio que farà el millor per a Espanya, que és un govern de coalició”
  • CA

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha confiat en què el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “no es deixarà pressionar” i apostarà per un govern de coalició amb Podem, que és “el millor per a Espanya”. En una entrevista al diari El País, el líder de Podem ha insistit en la necessitat d’un executiu conjunt amb els socialistes “de cooperació”, que ha apuntat que permetria un govern “estable i amb polítiques d’esquerres”. Iglesias ha reconegut també les diferències en relació al procés independentista respecte al PSOE, encara que ha apuntat que “respecta” la seva posició. Sobre si deixaria de parlar de presos polítics o de demanar un referèndum, Iglesias ha explicat que encara que pactaran un programa amb els socialistes que pretén seguir “al 100%” no renunciarà a les seves idees. En ser preguntat sobre si es comprometria a visitar els presos ha recordat que “seria il·legal” vetar la visita a la presó.

D’altra banda, i davant la possibilitat d’un executiu conjunt on es vulgui prescindir d’ell, ha assegurat que no concep “cap tipus de veto”. “No estem en època de vetos, seria inacceptable en termes democràtics”, ha descartat, per afegir després que no es tracta d’una qüestió personal, sinó d’un “projecte col·lectiu”. Tot i això, Iglesias ha recordat que qui té l’última paraula en la decisió serà l’Assemblea Ciutadana amb tota la militància. A més, Iglesias s’ha referit a la inferioritat de forces respecte els socialistes, tenint en compte que tenen 42 diputats, i ha apostat per un executiu proporcional als resultats. “Seria el més racional i normal”, ha explicat.

En ser preguntat sobre la seva capacitat per governar, Iglesias ha assegurat que estan avalats pels resultats als ajuntaments, on creu que ho han demostrat. D’altra banda, i responent a si Espanya “està preparada per ministres de Podem”, Iglesias s’ha mostrat contundent en què això “ho decideixen els espanyols”. “Els poders econòmics mai han pensat que els ciutadans fossin majors d’edat”, s’ha queixat, per després afegir que els 3,7 milions de votants de la seva formació “tenen el mateix dret” que els de la resta de partits a formar part d’un govern. “Plantejar que Espanya no està preparada perquè governem és una barbaritat”, ha insistit, encara que ha reconegut que a alguns sectors “els encantaria” que no existissin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa