El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV veu el nomenament de Mascarell com un exemple de ‘sociovergència’
  • CA

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha considerat avui que el nomenament de Ferran Mascarell com a pròxim conseller de Cultura és un exemple de la “sociovergència” que CiU i PSC han impulsat després de les eleccions del 28-N. “Forma part del nou escenari, del nou panorama. El que expressa això és que hi ha comportaments molt relacionats amb aquest espai de ‘sociovergència'”, ha assegurat.

Herrera ha explicat que, amb aquesta decisió, el nou president de la Generalitat, Artur Mas, està portant a terme una “operació Sarkozy”, ja que el president francès, en el seu primer gabinet després de guanyar els comicis, va incloure un ministre i alguns alts càrrecs socialistes.

Malgrat això, ha recordat que, a falta de gairebé dos anys perquè expiri el mandat del president francès, ja no queden ministres socialistes en el Govern, un Nicolas Sarkozy que ha vist llastada la seva popularitat en els últims mesos.

El líder ecosocialista s’ha mostrat sorprès per la notícia, i ha apuntat que és una “virtut” de Mascarell haver estat proposat com a conseller per part del líder del PSC, José Montilla, en la campanya electoral, i haver acabat finalment al Govern de Mas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa