ICV reclama al PSC que es mantingui "ferm" en el posicionament del 'no' a Rajoy

Marta Ribas avisa que el "pitjor" que li pot passar a la ciutadania de Catalunya i d'Espanya és un nou govern del PP

 

La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha lamentat aquest dilluns la crisi del PSOE i ha reclamat als socialistes que es mantinguin en el posicionament "ferm" que sí que està defensant el PSC de dir 'no' a una investidura de Mariano Rajoy. "El pitjor que li pot passar a la ciutadania d'Espanya i de Catalunya és que hi hagi de nou un govern del PP. Aquesta situació del PSOE és una mala notícia", ha opinat en roda de premsa Ribas, que ha remarcat que des de les esquerres ningú pot celebrar la divisió interna dels socialistes, i més quan ara és el moment, ha dit, "d'acumular forces" per acabar amb les polítiques "neoliberals" del PP i per donar solució als "reptes territorials" que hi ha a l'Estat, entre ells el referèndum de Catalunya.

Ribas ha considerat una "mala notícia" el que està passant al PSOE, perquè aboca Espanya "amb més probabilitat a una repetició de govern del PP, de les polítiques neoliberals de Rajoy, de la paret antidemocràtica respecte a les crisis territorials i institucionals que hi ha a Espanya". 
 

En aquest línia, ha demanat al PSOE que faci com els seus companys del PSC i digui que "un 'no' és un 'no', que Rajoy no ha de tornar a ser president d'Espanya i que explori vies per donar solucions a allò que la gent necessita, que no són governs neoliberals, de mur antidemocràtic, regressius, sinó governs amb voluntat de diàleg i de suma d'esquerres".
 

 

ICV continuarà treballant perquè a Espanya governi una majoria d'esquerres i per construir un nou subjecte polític que "mai serà crossa de la dreta, de les polítiques neoliberals, i d'aquells que posen una barrera a les solucions democràtiques als conflictes polítics". "Preferim fer-ho acompanyats de les altres esquerres, però seguirem fent-ho ni que sigui sols", ha conclòs fent referència al nou espai polític d'esquerres amb ICV, EUiA, Ada Colau i Podem Catalunya.

 

Comentaris