ICV proposarà al Parlament un pacte anticorrupció

Serà la seva primera iniciativa a la cambra perquè considera que és un dels principals reptes de la legislatura

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, promourà al Parlament la creació d'una ponència conjunta de tots els grups contra la corrupció i implementar mesures que fomentin la transparència dels poders públics i dels partits.

Herrera ha avançat que el pacte anticorrupció serà la seva primera iniciativa en la cambra, perquè considera que és un dels principals reptes de la present legislatura, després d'un final de mandat marcat pel cas Pretòria o l'"escandalós" cas Millet, tots dos amb càrrecs de PSC i CiU presumptament vinculats a les trames de corrupció.

Herrera confia tenir el suport d'ERC i C's, que han fet de la transparència i la lluita contra la corrupció un dels seus eixos de la campanya, però espera sobretot que PSC i CiU també se sumin al projecte, malgrat que alguns dels seus membres segueixin imputats en casos investigats per la justícia.

La principal preocupació del líder ecosocialista és que el pacte signat entre convergents i socialistes per investir Mas amb l'abstenció del PSC, amagui també un acord tàcit per no fer de la lluita contra la corrupció una de les seves banderes en aquesta legislatura.

"No em va sorprendre l'abstenció del PSC. El que em va sorprendre és que l'acord amb CiU tenia temes tan concrets i específics que semblaven tancar la pluralitat a tot acord que no fos entre tots dos. Acords en temes com la llei electoral, la crisi, o la lluita contra la corrupció", ha sentenciat.

A les files d'ICV presenten aquesta ponència perquè l'acord per la transparència no sigui "molt bàsic i de mínims", i acusen el president de la Generalitat, Artur Mas, que en el debat d'investidura, cada vegada que se l'interpel·lava sobre corrupció, responia amb una "amenaça vetllada".

Més enllà de la corrupció, ICV també durà a la cambra una proposta de resolució perquè el Parlament es ratifiqui en el seu rebuig a la instal-lació del magatzem de residus nuclears a Ascó, i proposarà una modificació de la legislació perquè les famílies que perden el pis per impagament no hagin de seguir endeutats amb la hipoteca "tota la vida".

 
 

Comentaris