El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV no veu possible una gran coalició d’esquerres al Congrés
  • CA

El secretari general d’ICV, Joan Herrera ha ironitzat sobre les declaracions de Carod-Rovira apostant per una plataforma catalana d’esquerres al Congrés. “El que no podem fer és haver renegat de l’experiència del govern i ara de cop i volta anem tots junts al congrés”, ha apuntat.

L’ecosocialista ha afegit que està bé que hi hagi “totes les reflexions del món”, però al Congrés no només es parla de qüestions que afecten l’autogovern de Catalunya, sinó també de models econòmics i socials. “Al Congrés d’aquí a quatre dies és possible que hi hagi qui plantegi que l’edat de jubilació s’ampliï als 67 anys, i nosaltres estem radicalment en contra”, ha argumentat.

És més, ha apuntat que els 25 diputats del PSC “se sumen als 10 de CiU” per impulsar retallades socials com la congelació de les pensions. Per això, Herrera ha considerat adequat que els partits d’esquerres catalanes marquin les línies vermelles que no es poden passar en l’àmbit de l’autogovern, però ha insistit que, pel que fa al model social, no tots els diputats catalanistes i catalanistes d’esquerres estan votant el mateix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa