El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV i ERC tampoc votaran a favor de la investidura de Mas
  • CA

Avui dijous, la presidenta del Parlament s’ha reunit, per aquest ordre, amb Albert Rivera (C’s), Joan Laporta (SI), Joan Puigcercós (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA). Tots ells li han comunicat la seva negativa a votar a Mas, tot i que alguns ho han donat com una posició tancada, com és el cas dels ecosocialistes, i altres han explicat quines condicions permetrien un canvi de posició, com SI i C’s.

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat no haver “sorprès” quan ha resposta a De Gispert que votarà que no a Mas “a la primera i la segona volta”. “Entenem que la nova etapa que s’ha d’obrir ha de ser amb més sensibilitat social i amb molta sensibilitat ambiental”, ha dit, tot lamentant “l’eliminació de la conselleria de Medi Ambient”. Herrera ha anunciat una oposició “bel·ligerant” contra possibles retallades socials. Tot i això, ha reiterat la “mà estesa” a Mas en temes nacionals.

Per la seva banda, el president d’ERC, Joan Puigcercós, no ha volgut fer declaracions als mitjans, però fonts republicanes han remarcat que la posició és la mateixa que han manifestat en els últims dies, és a dir, votar no tant en primera com en segona volta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa