El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV-EUiA i ERC insisteixen amb Ascó
  • CA

El grup parlamentari d’ICV-EUiA ha presentat una proposta de resolució perquè el nou Parlament català rebutgi la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears (MTC) a Ascó. La iniciativa -la primera que presenta el grup en aquesta legislatura- insta el Govern a “desplegar totes les mesures polítiques, administratives i legals necessàries per fer que prevalgui la seva decisió”.

Segons ha explicat en un comunicat la portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz, esperen que es renovi el compromís de rebuig. “Les terres de l’Ebre no pot viure del monocultiu nuclear, sinó que calen projectes que no condemnin el territori a una energia perillosa i obsoleta”, ha subratllat.

ERC també s’apunta

Per la seva banda, el diputat d’ERC per Tarragona al Parlament, Sergi de los Rios, també començarà l’activitat parlamentària presentant una bateria de propostes de resolució, entre les quals en destaca una on es demana que es “reiteri i reafirmi la seva oposició al fet que Catalunya pugui acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC), la ubicació del qual encara no s’ha dictaminat malgrat que existeix un informe tècnic que no situa Ascó com el millor emplaçament”.

Segons de los Rios, “el govern espanyol està jugant al fet i amagar amb aquest tema de forma irresponsabl”‘ i recorda que en la passada legislatura fins a dues vegades el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució en contra del MTC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa