El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta veu “una voluntat sincera d’arribar a un acord” entre PSOE i ERC
  • CA

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns que existeix “una voluntat sincera d’arribar a un acord” per a la investidura de Pedro Sánchez entre PSOE, PSC i ERC, i ha dit que és partidari que sigui com més aviat millor. A més, ha sostingut que estan molt lluny d’una negociació formal que necessiti relators, i que han de tenir suficient “personalitat” per a fer-se responsables dels pactes, ha defensat en una entrevista al diari ‘El País’. Preguntat per si busquen un pacte només per a la investidura, ha expressat: “Ara es negocia un vot d’investidura, però és veritat que amb això no és suficient, després cal assegurar una governabilitat i uns pressupostos”.

Preguntat per si continua defensant l’indult per als presos polítics, ha respost: “Ja no, perquè Oriol Junqueras va dir ‘que es fiquin l’indult per on els càpiga”. El líder socialista ha afegit que volen que es respecti l’estat de dret, i que quan una sentència és molt recent “i algú posa sobre la taula elements que la puguin desvirtuar, pot semblar poc respectuós”.
 

Pressupostos de la Generalitat

Preguntat per la Generalitat, ha dit que la continuïtat del president, Quim Torra, no és el millor que pot passar-li a Catalunya, i ha assegurat que no va per bon camí: “Torra té pendent una sentència que pot comportar la seva inhabilitació, encoratja als més radicals i estan dividits”. A més ha lamentat que el Govern no hagi demanat negociar els pressupostos amb el PSC: “Això ens ha sorprès. Nosaltres ens sentim obligats a negociar”.

Preguntat pel 14è congrés del PSC que se celebra a partir del 13 de desembre i en el qual un punt de la ponència demana el reconeixement de Catalunya com a nació, ha assegurat que li ha sorprès la polèmica: “Que Catalunya és una nació està en els documents del PSC des de la seva fundació, en 1978. Em va sorprendre que obrís un informatiu de ràdio com si fos una novetat mundial”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa