El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta veu legal que alcaldes socialistes participin en l’acte d’edils independentistes
  • CA

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que no considera il·legal que hi hagi alcaldes socialistes que participin en l’acte del dissabte en el qual edils independentistes expressaran el seu suport al referèndum. L’acte se celebrarà en el paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), encara que no sap si algun acudirà, ha precisat Iceta. En una entrevista aquest divendres en TV3, ha dit que no és il·legal participar en manifestacions, reunions o signar manifestos: “Només els demanem una cosa bastant senzilla i és que compleixin amb la llei. I, per exemple, anar dissabte a aquest acte no és incomplir-la”.

 

Sobre si el PSOE podria sancionar alcaldes del PSC, ha considerat que no perquè no li correspon i no serà necessari: “Si hi ha sancions, que no crec que hi hagi perquè entre altres coses les hauria de proposar jo i no ho penso fer, les posaria el PSC”. “L’única cosa que ens sap greu és que hi hagi algun electe que per un excés de zel, d’ingenuïtat o de ganes de col·laborar surti perjudicat des del punt de vista jurídic i legal. Però crec que no es produirà”, ha sostingut Iceta, que ha dit que el Govern no té ni urnes i pensar que l’1 d’octubre es votarà comença a ser un acte de fe.

Preguntat per la decisió del Parlament de declarar il·legals els consells de guerra franquistes, ha dit que és “un camí a seguir a nivell espanyol” i espera que el Congrés faci el mateix, ja que el Parlament solament ha anul·lat els celebrats a Catalunya però molts catalans van ser jutjats fora de la comunitat. Iceta ha celebrat que el PP català també hagi votat a favor de la llei de reparació de les víctimes del franquisme, i ha dit que si l’hi haguessin dit fa un mes no ho hagués cregut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa