El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta urgeix eleccions per mobilitzar “les forces del canvi”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha apostat per “mobilitzar totes les forces del canvi” per obrir una etapa d'”àmplies majories” a Catalunya. Ho ha dit durant la celebració de la Festa de la Rosa del PSC, enguany telemàtica per la covid-19. El socialista ha insistit en la necessitat de convocar eleccions al més aviat possible perquè “no convé tenir massa temps un president i un Govern en funcions”. Ha afegit que l’objectiu és “obrir una nova etapa” que recuperi el millor del catalanisme, que ha definit com “unitat, excel·lència i progrés” i que ha contraposat a la “divisió, incompetència i retrocés” de l’independentisme. Iceta ha dit que cal un govern “diferent amb prioritats diferents i que no divideixi els catalans”. Iceta ha reivindicat que el PSC vol obrir una nova etapa d’àmplies majories i amplis acords “que deixin enrere els problemes que l’independentisme no ha pogut resoldre sinó que ha agreujat”. “Volem mobilitzar totes les forces del canvi per fer una Catalunya millor”, ha declarat. El socialista ha lamentat els “10 anys perduts amb la deriva independentista”. El primer secretari ha afirmat que, com ja va dir el president de la Generalitat, Quim Torra, la legislatura està “esgotada” i ha lamentat que el Govern està marcat per la “divisió” interna. El socialista ha assegurat que cal un canvi que atengui les prioritats socials del país.

De la seva banda, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha expressat el seu suport a Iceta i ha assegurat que és “l’únic que pot aglutinar un projecte per la convivència a Catalunya”. Batet ha afirmat que Iceta és l'”esperança” dels socialistes per aconseguir una Catalunya “forta i unida” i contraposar-se al Govern actual, de qui ha dit que “ha perdut el nord”. La socialista ha alabat també la gestió de la pandèmia que està fent el govern espanyol i, en concret, el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Batet ha fet una crida a “sumar forces” en plena pandèmia i ha afirmat que és necessari aprovar els pressupostos generals per poder impulsar polítiques per la recuperació econòmica i social.

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha afirmat que són els comptes “més importants de la democràcia” i ha dit que han estès la mà a totes les forces polítiques per tirar-los endavant. El ministre ha assegurat que ningú que estimi el seu país “pot donar l’esquena” a aquest projecte i que si els ciutadans han assumit “enormes sacrificis”, els partits també ho han de fer. “A qui proposi ruptura, oferirem diàleg; si proposen enfrontament oferirem cooperació, si proposen crispació oferirem moderació si volen tensió per agreujar els problemes proposarem distensió i polítiques. No els hi donarem cap pretext, no tindran rèdit els que apostin pel bloqueig”, ha manifestat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa