El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “Una llei d’amnistia no correspon al que ha passat, seria l’oblit”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que una llei d’amnistia després de la sentència pel procés independentistes “no correspon al que ha passat, és l’oblit”. Al seu entendre, seria dir que no ha passat res perquè es considera que “les lleis que hi havia en aquell moment no eren justes, i al seu judici no es donen aquestes circumstàncies”. En una entrevista a El Punt Avui, Iceta ha descartat l’absolució perquè “com a mínim, hi ha hagut desobediència”, i sobre la reacció a la sentència ha desitjat que no hi hagi un nou clima de crispació a Catalunya.

Ha insistit que a Catalunya convenen eleccions perquè el Govern està “desorientat, dividit, amb una de les forces polítiques que l’integren en un estat de greu dificultat interna”, i veu també dificultats fins i tot per a una resposta a la sentència.

El primer secretari del PSC ha defensat que les eleccions no allunyen la possibilitat de donar suport a uns pressupostos a Catalunya, sinó que “el que allunya això és la decisió del president Torra d’obrir una nova etapa de confrontació”, i ha assegurat que si es manté en la posició actual, el Govern només podrà dur endavant els comptes amb la CUP.

Sobre els pactes a Madrid, Iceta ha retret al líder de Podem, Pablo Iglesias, que per a ell la coalició fos “irrenunciable”, i ha afirmat que hauria estat millor començar amb un acord programàtic i comprometre’s, si anava bé un any després, a fer la coalició. També ha descartat presentar-se com a president del Senat després de les eleccions generals: “Jo ara em dec centrar en la meva tasca d’intentar convertir-me en president de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa