Iceta trasllada a Fernández el No del PSC a Rajoy

El primer secretari dels socialistes catalans replica al president de la gestora del PSOE que un govern del PP és "una mala notícia"

El primer secretari del PSC i aspirant a revalidar el càrrec, Miquel Iceta, ha revelat que aquest dilluns al vespre va mantenir una conversa telefònica "molt cordial" amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, en què li va transmetre el 'no' del PSC a la investidura de Rajoy i l'aposta per consultar a la militància del PSOE en cas que es canviï de posicionament.

 

Malgrat tot, Iceta ha afirmat que no veu aquesta possibilitat i que no contempla que el PSOE ajudi Mariano Rajoy a seguir governant. En roda de premsa des de Tarragona, Iceta ha replicat Javier Fernández, qui aquest mateix dimarts ha opinat que seria pitjor un govern en majoria del PP que un en minoria, que si tots els socialistes estan d'acord que un govern popular és "una mala notícia" convindria que no es contribuís "ni per activa ni per passiva" a donar-li continuïtat.

Iceta ha explicat que Fernández el va trucar enmig d'un debat amb Núria Parlon a Barcelona i que, al vespre, li va tornar la trucada. El primer secretari del PSC ha explicat que va informar el president de la gestora que el posicionament formal dels socialistes catalans li traslladaria una comissió formada per Balmón, Escarp, Ros i Marín i nomenada per l'executiva, atès que tant ell com Parlon tenen suspeses les seves funcions orgàniques amb motiu del procés de primàries. 

 

Malgrat tot, Iceta ha explicat que li va apuntar la posició "ja coneguda" que defensa el PSC: la idea que no s'ha de donar suport al PP, lamentar que no hi hagi un lideratge clar al PSOE i que si s'ha de fer algun canvi en la posició de socialistes espanyols es faci mitjançant una consulta a la militància. "Va ser una conversa molt cordial, en què li vaig apuntar aquestes coses, però li vaig dir que s'haurien de formalitzar de la manera que la direcció executiva del PSC va decidir dilluns", ha aclarit.

Després que Fernández hagi opinat aquest dimarts que un govern amb majoria del PP seria pitjor que un govern en minoria dels populars, Iceta s'ha refermat en la posició de no investir Rajoy. "Estem tots els socialistes d'acord en què un govern del PP és una mala notícia i, si ho és, convindria que nosaltres no en forméssim part, que no haguéssim contribuït ni per activa ni per passiva a la continuïtat d'un govern que per a tots és una mala notícia", ha reblat el dirigent del PSC.

Miquel Iceta ha subratllat que, fins al moment, no ha vist cap intent de canviar la postura de no investir novament Rajoy com a president del govern espanyol. En aquest sentit, ha citat al secretari d'organització del PSOE andalús, Juan Cornejo, qui ha reivindicat la vigència de la resolució del comitè federal que nega el vot a la investidura de Rajoy. 

L'actual primer secretari del PSC ha insistit que si la gestora opta per canviar de parer caldrà l'aval de tota la militància del PSOE. "Respecto molt totes les opinions, que es puguin expressar en llibertat, però cal recordar que el mecanisme de presa de decisió és el que és", ha afirmat. Iceta ha afegit que no s'imagina al PSOE ajudant Rajoy a seguir governant. "No veig aquesta possibilitat", ha sentenciat. 

 

Comentaris