El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “Tots els dirigents del PSC han d’estar disposats a liderar el partit”
  • CA

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat que tots els dirigents del partit “han d’estar disposats a fer la feina que se’ls encomani”, com ara liderar el partit. Ho ha dit després que el president del Grup Parlamentari Socialista, Joaquim Nadal, no hagi descartat dirigir el PSC. Segons Iceta, Nadal “no s’ha postulat” sinó que simplement ha mostrat la seva disposició. “És evident que no es descarta en absolut”, ha insistit.

El dirigent socialista ha anunciat també que el pròxim dissabte s’obre el procés de presentació de candidatures per les eleccions municipals, un procés que durarà unes dues o tres setmanes fins a la proclamació de candidatures i elecció de les llistes, i ha manifestat el suport del partit a l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que pronunciarà la Conferència Municipal, un document que fa el balanç anual de les tasques municipals i dibuixa les línies d’acció del següent any.

En aquest sentit, Iceta ha mostrat “tot el suport del partit” a l’alcalde de Barcelona, i ha assegurat que desconeix si es presentaran altres candidatures a banda de la d’Hereu per l’Ajuntament de la capital catalana. Amb tot, el portaveu socialista ha insistit que Jordi Hereu “seguirà sent alcalde fins l’últim dia” del mandat, i per això veu lògic que sigui ell l’encarregat de pronunciar aquesta conferència.

Crítiques a les primeres accions del nou Govern

Iceta també ha criticat les primeres accions del nou Govern i els nomenaments que ha fet fins al moment i s’ha mostrat “preocupat” perquè la reducció de l’administració no correspongui finalment al 23% que havia assegurat. El que va anunciar en campanya “és una cortina de fum i un gran engany que portarà probablement més càrrecs que l’anterior Govern, tot i estar format per només dos partits i no per tres”, ha reblat.

El socialista també ha defensat que els comptes de la Generalitat són “molt millors” que les xifres que CiU “agitava” durant la campanya electoral. Això es tracta, segons el portaveu socialista, d’un “segon engany que no s’hagués hagut de produir”. Mas va anunciar dimarts passat que el dèficit de la Generalitat podria superar el 3,5%. L’expresident José Montilla, quan va fer el traspàs va parlar d’un 2,4%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa