Iceta, sobre el referèndum de Sánchez: "Fa temps que diem que els catalans han de votar"

El primer secretari del PSC diu que "uns volen un vot per separar i nosaltres el volem per unir"

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha subscrit aquest dilluns les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què ha proposat celebrar "un referèndum d'autogovern, però no d'autodeterminació". El líder dels socialistes catalans ha dit que "fa temps que diem que els catalans han de votar" per resoldre el Procés, tot i que ha insistit que "uns volen un vot per separar i nosaltres el volem per unir". En relació al discurs que oferirà aquest dimarts el president de la Generalitat, Quim Torra, Iceta li ha demanat "que s'adreci a tots els catalans" i que "sigui quina sigui la seva intervenció no tanqui cap porta al diàleg".

 

Sobre la polèmica que ha ocupat l'actualitat estival, els llaços grocs, Iceta ha celebrat "que el PP no seguís la dinàmica de treure'n", ja que "entre tots hem de fer un esforç de contensió molt gran". El primer secretari del PSC ha reconegut que posar aquests símbols "és un acte de llibertat que s'ha de respectar", tot i que ha demanat que no es "monopolitzi" l'espai públic. De totes maneres, ha criticat la campanya agressiva de Ciutadans contra els llaços grocs, assegurant que des que el partit ha encapçalat la retirada d'aquests símbols "sembla que també n'hi hagi fora de Catalunya".

 

 

Per altra banda, Iceta ha reivindicat el govern de Pedro Sánchez, assegurant que "si es comparen els 100 dies de govern de Torra i els 100 de Sánchez, el contrast és evident". És per això que ha aplaudit l'aposta pel diàleg del president espanyol i ha advertit que des del PSC "no ens resignem amb els dos blocs enfrontats sense diàleg entre ells".

 

Comentaris