El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta sobre el Pacte pel Referèndum: “Era la crònica d’una mort anunciada”
  • CA

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha valorat aquest dimecres la fi d’etapa del Pacte Nacional pel Referèndum i la seva conversió a plataforma de debat de partits i entitats a favor d’una consulta pactada: “Era la crònica d’una mort anunciada”.

 

Ho ha dit en declaracions als mitjans en el Parlament Europeu, on protagonitza una visita oficial de dos dies, i després que el Pacte es reunís dimarts i defensés seguir com a plataforma de debat davant la negativa del Govern central a pactar un referèndum i davant la intenció del Govern de convocar-ho unilateralment.

Iceta ha recordat que el Pacte es va crear com a espai transversal per reclamar un referèndum pactat amb l’Estat, però, “ara que el Govern ha decidit seguir la via unilateral, és obvi que no té sentit”. El líder dels socialistes catalans considera que aquests últims dies s’ha constatat que “el Govern el que volia era fer un referèndum sí o sí”, però ha avisat que no tindrà validesa ni efecte polític ni reconeixement internacional.

 

Sobre el possible anunci del Govern de la data i la pregunta del referèndum unilateral, Iceta considera que “marcarà que ja no hi ha marxa enrere” i que serà molt difícil obrir la senda del diàleg, la negociació i el pacte.

 

“Convé fer pressió per negociar, però anuncis com aquest el fan pràcticament impossible”, ha lamentat Iceta, que creu que el Govern convocarà un referèndum però dubte que s’acabi celebrant perquè és il·legal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa