El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta està “en sintonia” amb els objectius de Societat Civil Catalana
  • CA

El PSC de Miquel Iceta i Societat Civil Catalana (SCC), que presideix l’ex-PPC Fernando Sánchez Costa, han pogut constatar aquest divendres que, pel que fa a Catalunya, estan “en sintonia” i comparteixen “els mateixos objectius estratègics”, segons ha explicat satisfet en sortir de la trobada el dirigent de l’entitat espanyolista. A la trobada, que ha tingut lloc a la seu dels socialistes a Barcelona, també hi ha assistit la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, així com altres membres de SCC.

Sánchez Costa ha assenyalat que als socialistes catalans els uneix “una bona relació de col·laboració i amistat” i ha qualificat la reunió de “molt productiva i positiva”. De fet, la sintonia és tan bona que el president de SCC ha arribat a dir que tant els uns com els altres busquen el mateix horitzó per Catalunya: “un futur de concòrdia entre catalans, encara que de vegades discrepem de les tàctiques, però compartim els objectius de fons”.

Amb tot, però, des del PSC no han fet cap mena de publicitat a la trobada, no l’han inclòs a la seva agenda, no han convocat a la premsa i no han atès als mitjans de comunicació en sortir de la reunió. Els mitjans hi han anat perquè SCC els ha convocat i, si no hagués estat així, la reunió del líder socialista amb els representants de l’entitat hagués passat totalment desapercebuda.

Sánchez Costa ha explicat que ha pogut compartir amb Iceta i Granados els “eixos de treball” de SCC per als propers mesos: “Demanem que en aquest escenari polític de cap manera s’oblidi la veu dels constitucionalistes catalans, que porten 40 anys sent invisibles, demanen que se’ls escolti: una reforma electoral a Catalunya, normalitzar l’espanyol a la  vida pública, espais neutres, descolonització ideològica dels espais públics, i que els mitjans públics no siguin només de propaganda separatista”.

SCC ha aprofitat la trobada per incidir en les relacions actuals del govern espanyol amb els independentistes. Sánchez Costa ha demanat que el PSOE “no cometi l’error de confondre el nacionalisme amb Catalunya i d’entregar Catalunya als independentistes a canvi de l’estabilitat a Madrid”.

El president de SCC també ha demanat que cal mobilitzar l’antiindependentisme davant de les futures eleccions, que veu com “una oportunitat històrica” per fer fora els independentistes del Govern perquè “han enfonsat Catalunya”. A banda, també ha demanat que el diàleg s’aparqui fins que no hi hagi un nou Govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa