El portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta s’ha mostrat a favor d’un acord per reduir el dèficit, però ha subratllat que la part més important de la desviació en el dèficit de l’any 2009, d’11,2 punts, és responsabilitat de l’Estat, en concret 9,5 punts. “Quan parlem d’esforç de reducció de dèficit ens incloem tots, quan parlem de concertació vol dir repartiment equitatiu de les càrregues. Totes les administracions han de procedir amb l’esforç que fan, però cadascuna des de les seves responsabilitats”, ha resumit.

“El que no volem és que ningú faci passar bou per bèstia grossa, i en aquests moments, la causa fonamental del dèficit no és atribuïble a les comunitats”, ha continuat. És més, ha recordat que sobre les autonomies recauen les despeses més importants en matèria social, és a dir, la salut i l’educació, i qualsevol intent de reduir el dèficit que anés més enllà del compte posaria en risc aquestes polítiques.

Pel que fa a les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha assegurat que el Govern se sent fort davant de qualsevol “envestida” de l’Estat, Iceta ha demanat “realisme i sentit de la realitat’, i ha considerat que parlar d’envestides és una ‘utilització abusiva del llenguatge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa