El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta reconeix que “no és bo” que Junqueras estigui a la presó
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat aquest diumenge la taula de diàleg oberta amb l’independentisme. Iceta creu que asseure’s a parlar “amb qui no pensa com tu” és la “millor manera” per superar el conflicte entre Catalunya i la resta de l’Estat. El líder socialista ha deixat clar que “no es pot garantir” l’èxit de la taula i reconeix que “no és bo” que Oriol Junqueras estigui a la presó. Tot i això, Iceta ha demanat a l’independentisme que “faci una reflexió” sobre les coses que ha fet malament, i ha criticat que es digui “ho tornarem a fer”, ja que no ajuda a buscar una resolució del conflicte. En relació a la propera campanya electoral, el primer secretari del PSC ha assegurat que “no serà revengista”. 

Nova mostra de mà estesa i voluntat de diàleg amb l’independentisme per part del PSC. Si ahir era Adriana Lastra la que defensava la taula que s’ha pactat, avui ha estat Miquel Iceta l’encarregat de tornar a reivindicar aquesta aposta. Iceta, però, ha deixat clar que no es tracta d’un diàleg “estrictament” entre els governs català i espanyol. “Efectivament aquest camí comença per asseure’ns a parlar, però cal també un diàleg previ o paral·lel entre tots els catalans. No podem viure en el miratge que a Catalunya tots pensem igual”, ha assenyalat Iceta.

El primer secretari del PSC també ha deixat clar que si l’independentisme suma en les properes eleccions formarà govern. “Ara tothom parla del fantasma del tripartit, però ho fan malgrat que les enquestes diuen que les forces independentistes sumen“, ha concretat.

En aquest sentit, Iceta ha reconegut que necessiten millorar els resultats a les comarques de Girona, les de Tarragona i les de Lleida. El líder socialista considera una “falsedat evident” que el seu partit sigui una formació només preocupada per Barcelona i l’àrea metropolitana. “La prova sou vosaltres”, ha exclamat dirigint-se als prop de 150 delegats que hi havia a la sala d’un hotel de Platja d’Aro (Baix Empordà), en el 9è Congrés del PSC a la demarcació gironina.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ufff a desembre 06, 2020 | 21:56
    Ufff desembre 06, 2020 | 21:56
    Después de dos años te has dado cuenta habéis podido tener la conciencia tranquilas los sociolistos!!
    • Icona del comentari de: Ufff a desembre 06, 2020 | 21:56
      Ufff desembre 06, 2020 | 21:56
      Después de dos años te has dado cuenta habéis podido tener la conciencia tranquilas los sociolistos!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa