El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta reclama eleccions “com més aviat millor”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha reclamat al Govern que convoqui eleccions a Catalunya “com més aviat millor” i ha mostrat la seva “total disposició” per ser el candidat socialista a presidir la Generalitat durant el Consell Nacional que el PSC ha celebrat aquest dissabte. El president del grup socialista al Parlament ha criticat la “decadència” que ha provocat, a parer seu, 10 anys de governs independentistes i ha dit que els comicis són necessaris per poder per dir “prou” al “pitjor Govern des de la recuperació de la Generalitat”. Durant la intervenció, Iceta ha avisat que si el seu partit no guanya les eleccions, els sobiranistes podran tornar a revalidar la majoria parlamentària. “O PSC o quatre anys del mateix”, ha dit.

“En tinc prou, estic fart i no vull deixar passar l’oportunitat de fer un canvi a Catalunya”, ha afirmat Iceta. Després de celebrar aquest Consell Nacional, el partit tindrà els mecanismes necessaris per afrontar els comicis catalans, que, segons Iceta, ja s’haurien de convocar abans que s’acabi el període de sessions al Parlament aquest juliol. El líder dels socialistes catalans ha afirmat que treballarà per encapçalar una alternativa política per fer front al “pitjor govern des de la recuperació de la Generalitat”, a qui ha criticat per “inoperant, mediocre, incapaç de millorar la vida de la gent, deslleial tant amb les institucions locals com amb l’Estat, dividit i en fallida”. “Com més aviat tinguem eleccions, millor”, ha reiterat. A més, Iceta ha aprofitat per mostrar la seva “total i plena disposició” a liderar aquesta “batalla” electoral si rep el suport del partit per a ser el seu candidat.

Segons ha dit, si el PSC no guanya aquests comicis, els partits independentistes podran revalidar majoria, un fet que ha demanat evitar després de la “dècada perduda” d’executius independentistes que han deixat una “Catalunya dividida, en declivi i esgotada”. “O arribem els primers o el més probable és que hi hagi 4 anys més del mateix”, ha dit. El primer secretari dels socialistes catalans s’ha ofert a compartir executiu amb “aquells que facin de la reconstrucció econòmica i social el seu objectiu”, que tinguin el diàleg o el pacte com la seva metodologia i que busquin l’entesa amb el govern de l’Estat. “Les batalles que tenim al davant no són per la independència, són per la reducció de les desigualtats”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa