El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta proposa a Torra defensar “junts” l’Estatut
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat aquest dissabte en el ple del Parlament al president de la Generalitat, Quim Torra, suport per tal de defensar l’Estatut d’Autonomia, que és el que estableix les condicions d’inhabilitació de la figura del cap de l’Executiu català. Iceta ha dit que l’interès del PSC és defensar les institucions: “Voldríem separar la presidència del president perquè volem avui aquí defensar les institucions, no la gestió concreta de Torra, que no compartim però sí de les institucions”.

Iceta ha criticat els grups que reclamen la inhabilitació immediata del president perquè la resolució encara no ha estat ni tan sols notificada. A aquests Iceta els ha dit: “Cometen un error de primer de carrera”. Ara bé, també ha mostrar sorpresa per la “rapidesa” amb què es va voler portar a debat la resolució de la JEC quan no es va proposar fer-ho quan es va conèixer la sentència del TSJC. “Ens sembla que res del que està passant és aliè al debat d’investidura que ha començat al Congrés dels Diputats”, ha afegit.

El socialista ha afirmat que, segons el seu parer, la JEC s’hauria d’haver inhibit com va fer la Junta Electoral de Barcelona perquè “el tema ja està judicialitzats” i serà el Tribunal Suprem “qui decidirà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa