El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta proposa una “àmplia coalició” per governar Catalunya
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha proposat una “àmplia coalició” formada per partits autonomistes, federalistes i reformistes del centre i l’esquerra per governar Catalunya. Durant la cloenda del 14è Congrés dels socialistes, aquest diumenge al migdia al Palau de Congressos (Barcelona), el líder del PSC s’ha reivindicat com a candidat a la presidència de la Generalitat. Iceta ha asseverat que no enganyarà ningú, i ha exigit que s’acabin “les mentides” i la “confrontació”. Iceta també ha interpel·lat al PP: “Lliçons de constitucionalisme, ni una”. El dirigent socialista ha reivindicat la “solidesa, coherència, fiabilitat i unió” del seu partit per superar el “fracàs” de l’independentisme.

Iceta ha apuntat que vol ser president del Govern per millorar la situació entre Catalunya i l’Estat. En aquesta línia ha estès la mà a l’esquerra i al centre, a autonomistes, federalistes i reformistes, per fer-los arribar la seva proposta: “Volem fer una àmplia coalició que reuneixi tot aquest esperit i entusiasme per capgirar el rumb de Catalunya“.

Iceta també ha subratllat que cal reformar la Constitució però per fer-la “millor”, i no per tornar a l’Espanya de “una i no 51”. Finalment, el primer secretari del PSC també s’ha negat a “acceptar la disjuntiva” de triar de forma “temerària” entre “independència o barbàrie”, i ha interpel·lat el Tsunami Democràtic. Així, ha demanat que “després de l’onada quedi dempeus tot, a ser possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa