El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta, proclamat candidat del PSC a la Generalitat
  • CA

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat proclamat aquest dissabte candidat de la formació a la Presidència de la Generalitat en les properes eleccions, en un acte que els socialistes consideren també l’inici de la precampanya per als comicis autonòmics que preveuen per als propers mesos, ja que defensen que no se celebrarà el referèndum de l’1 d’octubre.

A l’auditori del Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, l’alcaldessa de Castelldefels i presidenta del Consell Nacional del PSC, Maria Miranda, ha anunciat el resultat de la votació duta a terme en el si de l’òrgan i ha proclamat a Iceta.

 

L’escrutini de la votació realitzada en el Consell Nacional ha donat 202 vots a favor d’Iceta, cinc vots en blanc i cap nul, la qual cosa representa un aval del 97,5% a la candidatura del primer secretari, ha explicat Miranda.

Iceta ha convidat els “moderats” del PDeCAT que “sobren” i als defraudats amb C’s i els comuns a unir-se al PSC. “Els convidem a que vinguin amb nosaltres a fer l’acord i el canvi perquè el veritable patriotisme no és portar el país al precipici i enganyar la gent sinó trobar solucions”, ha declarat.

 

També ha fet una crida als votants de C’s que “no en tenen prou” amb plantar cara i als votants d’esquerres, en al•lusió als comuns, “que no volen fer de comparsa del procés”. Els ha dit que el PSC és també “casa seva” i la de tots aquells “que volen el pacte i el canvi”. El socialista ha afirmat que vol ser el futur president de la Generalitat “per sortir del laberint”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa