El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta carrega contra el PP per haver-li “costat arribar al constitucionalisme”
  • CA

Miquel Iceta ha volgut dedicar un missatge per a cadascú dels partits de la carrera electoral. “Els comuns demanen amnistia, Esquerra vol un referèndum i JuntsxCat exigeixen la independència mentre que la CUP ens convida al seu mambo”, ha recriminat el primer secretari del PSC, qui també ha tingut un moment per dirigir-se al Partit Popular, a Ciutadans i als ultres de VOX. “Ells o bé volen una llei de seguretat nacional, o un 155 permanent o un estat d’excepció”, ha dit davant diversos militants dels socialistes catalans a la plaça Isla Cristina de Mataró. El líder socialista ha atès els mitjans al costat de l’alcalde del municipi, David Bote, on també ha volgut convidar a votar a tot l’electorat indecís. “Volem superar aquesta divisió i aquest bloqueig. Al partit Popular li va costar molt arribar al constitucionalisme”, ha afegit.

La compareixença d’Iceta ha estat marcada sobretot per la notable absència dels conceptes de federalisme i autogovern en el programa socialista. El PSOE havia estat criticat per haver obviat les declaracions de Granada i Barcelona en un programa que, segons Pedro Sánchez, s’havia filtrat quan encara era un esborrany. Iceta, però, li ha restat importància i ha afirmat que la desaparició d’aquests conceptes va ser deguda a la transformació de les 500 pàgines que tenia el programa socialista de les eleccions d’abril a les cinquanta del 10-N. “Hi ha expressions que es perdien pel camí i vam demanar aquestes en concret, sense cap problema”, ha afirmat.

 

Cap lliçó pel PSC

“No hi ha ningú que ens pugui donar lliçons de ser català, espanyol i constitucionalista”, ha dit el secretari general del PSC. Miquel Iceta ha assegurat que és el PSOE l’únic partit que pot garantir la fi de la situació actual de desbloqueig i ha senyalat a Rufían i a la candidatura d’ERC per regalar els seus vots a la dreta. “La millor Espanya possible és una Espanya governada per Pedro Sánchez”, ha etzibat. Segons el líder socialista, els partits de l’oposició s’han dedicat a fer una campanya a les xarxes socials per desmotivar el votant progressista. “Volem que voti tota la ciutadania”, ha afirmat el secretari, poc després de deixar clar que que el PSC i ERC són com la nit i el dia.

Iceta ha etzibat que els dos problemes importants d’Espanya són el bloqueig polític i la presència de partits de dreta que “volen tornar enrere” i partits independentistes. El líder socialista també s’ha desmarcat de les estratègies de les altres formacions i ha volgut deixar clar que ells estan per sobre dels argumentats inventats de la dreta i dels partits independentistes. “Si la meva formació obté una àmplia majoria no hi haurà bloqueig al Govern central”, ha dit abans de cridar a la ciutadania que encara no han decidit a qui votarà. “Són uns dos milions i, aquí a Catalunya, uns 400.000. Els hem d’intentar convèncer que votin”, ha etzibat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa