Iceta: "Negociar més autogovern és incompatible amb la possibilitat de trencar"

El líder del PSC reivindica el federalisme però dubta que la Constitució es reformi aquesta legislatura

"Negociar més autogovern és incompatible amb mantenir oberta la possibilitat de trencar". Així s'ha expressat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dissabte al migdia. Durant la Convenció Federalista de la Fundació Campalans -vinculada al partit-, a l'Hotel Catalonia Eixample, Iceta s'ha mostrat "absolutament convençut" que la "solució" al conflicte entre Catalunya i l'Estat passarà pel federalisme. El líder del PSC ha admès que dubta que la Constitució es reformi aquesta legislatura. Al seu torn, el president del Senat, Manuel Cruz, ha proposat reconèixer la diversitat d'identitat, clarificar les competències i el finançament de les autonomies, i reformar el Senat per fer una cambra "autèntica" de representació territorial.

 
 

Comentaris (22)
Llibertat per als presoners polítics Fa 23 dies
Iceta és un mentider, a la Gran Bretanya, quan es va convocar el referèndum d'autodeterminació l'any 2014, David Cameron es va afanyar a oferir més autonomia a Escòcia. Una altra cosa és si després ho van complir. No.
josep Fa 23 dies
ICETA, tanca la boca, cada vegada que l'obres dius un disbarat, gandul
un tipo que vive en Tabarnia Fa 23 dies
el rebotit de farines parla?
Perot Fa 23 dies
Començar de zero deixant a banda la maleïda constitució, seria un bon punt de partida. La Constitució del 78 és una eina enverinada que en un no referèndum seria derrotada per golejada. S'ha de ser valents i redactar-ne una que estigui a l'altura dels temps que vivim.
A l'aguait Fa 23 dies
Molt be ! Aquest figura ha d'anar ràpidament al "senado" a passar les hores, gerontocràcia al poder !!!!
Josep M. Fa 23 dies
Iceta "el bailaor" i agraït a la G.C. i PNC, Mossos sociates etc. ... Seriosament, Iceta, ... Porqué no te callas ? que no veus que fas el ridícol cada cop que obres la bústia ?
Iceta, no te enteras Fa 23 dies
De momento y para empezar "Concierto Vasco". Despues "Estado Asociado" y por último "Independencia". Sr. Iceta, de mica en mica somple la pica.
Jac Fa 23 dies
El dia que et trobi pel carrer iceta, la bufetada que t'enduràs serà epica. Esoero que tinguis un ictus i pateixis molts anys fdgp.
gerard de sarria Fa 23 dies
Quin credit teniu? Cap. Que havia fet Catalunya quan va aprovar el merdós estatut de 2010 i el vab tombar 4 tius que fumaven als Toros slatant-se totes les normes?
Miquel Fa 23 dies
A veure sr. Iceta no se si sha adonat de les megamanis ja en 2012... i el que vol Catalunya es la independencia. Referendum o DUI. Com un divorci.
Rocacorba Fa 23 dies
Els nyols, cercaran totes les propostes enganyoses per tal de mentenir als CATALANS, i apoderarse dels nostres diners. No ens volen deixar marxar,perquè som masa productius. Ens volen els diners. No ens estimen !
Apadéu Fa 23 dies
Ni el psoe sap quin federalisme!! Apa va. Adéu Sanchez. El Pp et substituirà. Nosaltres cada dia més desafectes a Ñ.
Narcís Fa 23 dies
L'estafador més infecte de la política catalana. La teva família estarà ben orgullosa.
Antonio Fa 24 dies
Declaració unilateral d'independència i adéu Espanya
I SEGUIM!!! Fa 24 dies
Totalment d'acord, l'estatut del 2010 ha passat a millor vida i l'auto nomia catalana mai tornarà.
"Langue de bois" Fa 24 dies
"Negociar més autogovern és incompatible amb mantenir oberta la possibilitat de trencar". Si us plau, sr. Iceta, ¿realment sou incapaç d'expressar la mateixa idea d'una altra manera? En el cas que la frase equivalgui a "Negociar més autogovern, evitarà el trencament", ¿per què no és expressada així o d'una manera semblant quant a senzillesa? Negociar més autogovern suposa dues coses: que "Madrid" estaria disposat a donar més autogovern i que l'independentisme estaria disposat a apar
Ricard Fa 24 dies
A este individuo le diría, si el estado hubiera asesinado a su hermano por falta de inversiones opinaría igual, ayer el estado asesino a una persona en la n240, porque en Catalunya es carretera con mucha circulación y cuando sale de Catalunya hacia españa se convierte en autovía,
JordiP Fa 24 dies
Coi Iceta, quina empanada mental que teniu els pesecístes"! Fadaralisma, Autogovern, Sobiranisme, Independentisme ... Sí, és clar. Ara que a la pràctica, ens han fotut més de la meitat de l'autogovern, el tema és negociar novament el que ens han pres, oi? Fadaralisma? I d'on surt el fadaralisma, nano?? De la imbricación de dos estats independents que acorden lliurament i massivament regir-se per unes determinades regles polítiques fruit d'un acord bilateral i voluntari, no? O sigui
Fat Boy Fa 24 dies
No volem mes autogovern. Volem la independencia.
Manel765 Fa 24 dies
Em sembla una postura assenyada. Prefereixo trencar.
image/svg+xml