El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “Mas ha demostrat que no estava preparat per governar”
  • CA

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha qualificat de “decebedors” els primers 100 dies del Govern de Mas. En una entrada al seu bloc personal, Iceta considera que “embolics, mancances, errors i retallades resumeixen l’activitat d’un govern que es presentava com el dels millors i que ha demostrat que ni estava preparat per governar ni sabia on anava”.

“La fracassada cimera per la recuperació econòmica ho va demostrar de forma fefaent, evidenciant la falta de lideratge del president Mas”, ha afegit el portaveu del PSC, que també ha aprofitat per criticar el vot anticipat del president català a la consulta sobre la independència de Catalunya.

Consulta i retallades

“Hi ha qui ha defensat aquesta decisió d’Artur Mas qualificant-la de coherent. Se m’escapa on està la coherència d’un governant que vota en una consulta sense efectes reals de forma diferent a la que sembla que ho farà en el Parlament quan es plantegi de veritat la qüestió”, ha reblat Iceta, que també pregunta al Govern “per què anuncia retallades sense presentar els pressupostos al Parlament?”.

“Així aconsegueixen convertir el debat en una qüestió de fe. Te’ls creus o no te’ls creus. Semblaria més lògic poder debatre la qüestió amb llum i taquígrafs i ajustar-se al màxim a l’objectivitat de les xifres”, ha demanat el viceprimer secretari i portaveu del PSC.

Iceta igualment interroga a l’executiu català per “afirmar que el govern espanyol els hi posa noves condicions quan tothom sap que la única condició és acabar l’exercici 2011 amb un dèficit inferior a l’1,3% del PIB, d’acord amb el que va establir el Consell de Política Fiscal i Financera el novembre de l’any passat”.

Finalment, el portaveu socialista evita parlar de l’anunci de Zapatero de no presentar-se com a candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals. “Tal com va dir ahir Óscar López, secretari general del PSOE de Castella Lleó, ‘las primarias son para el verano'”, ha finalitzat Iceta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa