El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “No es pot intentar esborrar del mapa aquells que no pensen com tu”
  • CA

Últim dia de campanya i el PSOE ha decidit no sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha visitat aquest divendres Badalona, poques hores abans que Pedro Sánchez tanqui campanya a Barcelona. “Els problemes polítics han de tenir solució política”, ha dit el líder del PSC amb relació a la moció aprovada a Madrid per Ciutadans, el PP i els ultres de Vox d’il·legalitzar els partits que volen “atemptar contra la unitat d’Espanya”.

Iceta també ha posat d’exemple aquesta mesura per avisar sobre un possible govern dels partits de dreta. “No es pot intentar esborrar del mapa aquells que no pensen com tu”, ha dit abans de mencionar que tampoc volen una Catalunya “basada en exclusions mútues”. Pel que fa les polèmiques sobre les declaracions del CDR filtrades del sumari sobre un hipotètic pla per tancar-se al Parlament amb Quim Torra, Miquel Iceta ha volgut remarcar que el president de la Generalitat s’ha distingit per “animar els sectors més radicals”. “L’acompanyarà sempre l’expressió desafortunada quan va dir allò d’apreteu, apreteu”, ha lamentat el líder del PSC poc abans d’afirmar, però, que és difícil opinar sobre un procés que està sota secret de sumari i demanar al president que es desmarqui de les mobilitzacions.

El Tsunami “no portarà res de bo”

“No ha demostrat encara ser democràtic”, ha dit Miquel Iceta referint-se al Tsunami Democràtic, que avui ha anunciat noves accions per als dies 11, 12 i 13 de novembre.. El socialista ha predit que “res de bo” es pot esperar dels actes anunciats aquest divendres, definits  com un 11-S de tres dies i ha assegurat que “és curiós que l’únic boicot dels CDR sigui a un acte socialista”, en relació a la convocatòria que ha fet l’organització independentista en resposta al l’acte final de campanya del PSOE a Barcelona amb Pedro Sánchez, el primer candidat del partit a fer-ho a la capital catalana.

    Nou comentari

    Comparteix

    Icona de pantalla completa