El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta i Batet reinvindiquen les “dues tasses” de catalanisme al Senat i al Congrés
  • CA

“No volien catalanisme? Doncs en tindran dues tasses i les que calguin!”. Aquestes paraules de la que probablement serà la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, han tornat a criticar el “bloqueig” independentista a la candidatura de Miquel Iceta per presidir el Senat. Iceta s’ha sumat a l’atac a l’independentisme per bloquejar la seva elecció, i ha reivindicat les propostes de Pedro Sánchez per presidir el Congrés i el Senat: Meritxell Batet i Manuel Cruz. Tots dos, ha recordat Iceta, són “tasses” de catalanisme i han estat una resposta “exemplar” al “bloqueig” independentista. “Els hem fet un passing-shot”, ha bromejat, fent referència a una jugada característica del tenis.

La candidata del PSOE a presidir el Congrés ha recordat que els socialistes aposten per les “tasses” de catalanisme i no per la “confrontació”. “No estem disposats a guanyar ni un sol vot amb la crispació”, ha declarat. L’encara ministra de Política Territorial ha elogiat Iceta per apostar pel diàleg “quan tothom pensava que era impossible”. A més, ha posat en valor el tarannà socialista davant dels “problemes”. “Hi ha tres opcions d’enfrontar-s’hi: no fer res, atiar el foc o intentar apagar-lo”, ha destacat. I ha afegit: “Els socialistes sempre hem escollit apagar el foc i buscar solucions”.

Batet ha apel·lat al resultat del 28-A per obtenir un bon resultat el 26-M, tant a les europees com a les municipals. A les eleccions generals, ha considerat, els socialistes van rebre el mandat d’acabar amb la “confrontació” que té “paralitzada” Barcelona, Catalunya i Espanya. També ha censurat l’ús “partidista” de les institucions, i ha assegurat que el projecte socialista és el de “l’entesa”. De cara a les europees, Batet ha afirmat que el projecte socialista és el del progrés social encapçalat per Josep Borrell. “Com diu ell: Europa serà social, o no serà”, ha destacat.

El futur president del Senat -on el PSOE té majoria absoluta-, Manuel Cruz, ha remarcat que la institució tindrà un president nascut a Catalunya, de Barcelona i del barri de Gràcia. Ha recordat que l’últim president del Senat català va ser Laureano Figuerola, a qui s’atribueix la creació de la pesseta. “No podrem fer el joc de paraules entre Iceta i pesseta”, ha lamentat. Però el propi Iceta ha bromejat: “Cruz, la luz”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa