El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta “Si hagués de triar entre monarquia i república, triaria república”
  • CA

En plena crisi de la monarquia espanyola pels casos de presumpta corrupció del rei emèrit, ara fugit a Abu Dabi des del 3 d’agost, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha reconegut en una entrevista a Catalunya Ràdio que “si hagués de triar entre monarquia i república, triaria república. Però no estem en aquest escenari”. Amb tot, ha matisat que “crec que ara no s’ha de fer un referèndum sobre la monarquia”. 

Preguntat sobre una possible coalició amb Cs a les properes eleccions, Iceta ho descarta: “Cs no va saber gestionar la victòria electoral. Tenim un programa diferent al seu, i a més, hi ha sumes aritmètiques que no són sumes”. Sobre el diàleg Estat-Generalitat pel procés, el líder del PSC ha lamentat que “per a alguns són uns jocs florals”, i ha assegurat que “quan hi hagi condicions, taula de diàleg. Si és demà, demà. Ara no ens enganyem, no és demà. La posició de Torra és de confrontació”.

Finalment, Iceta també ha demanat “respecte” per la decisió que pugui prendre el govern espanyol sobre les peticions d’indult dels presos i preses independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa