Iceta felicita Convergència

ERC i ICV contents per la participació i demanen "prudència"

El portaveu de PSC, Miquel Iceta ha estat un dels primers a fer declaracions, just quan es coneixien les estimacions fetes per TV3. El socialista ha "felicitat" la federació nacionalista. Iceta ha acceptat la derrota i l'ha atribuït a la crisi econòmica i a la desafecció política, però ha dit que més endavant en trauran "conclusions polítiques".

Iceta també ha avançat quina serà l'estratègia que tindrà el PSC si es confirma que passa a l'oposició: "Col•laborar responsablement en el combat de la crisi".

La compareixença de Miquel Iceta ha estat molt accidentada. Només a l'inici de les declaracions un espontani li ha tirat un ou a la cara al crit d'"Arriba Espanya". En definitiva, els socialistes han assumit la derrota i han acceptat que la nit serà llarga.


La resta de socis del tripartit

Des d'Iniciativa, Laia Ortiz, ha volgut llençar un missatge de prudència i ha fet una crida a esperar a que es produeixi la totalitat de l'escrutini. A més, ha volgut destacar que els sondejos otorguen a la seva formació entre 9 i 11 escons i també ha fet referència a l'entrada de nous partits a l'arc parlamentari "que pot afectar molt al ball d'escons".

Des del mateix partit, la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats també ha valorat "amb prudència" els resultats de l'enquesta de TV3, que atorga a la formació uns deu diputats. Segons Camats aquests resultats poden variar fins a darrera hora degut a l'irrupció de RCat i SI. Camats ha afirmat que l'augment de la participació "és el més positiu" que es desprèn de les dades provisionals.

Pel que fa als republicans, Ignasi Llorente ha felicitat el país per l'alta participació i ha assenyalat que s'han complert dos objectius importants. Segons Llorente, en aquests comicis s'ha aconseguit esbair el fenomen de la desafecció política i a més, "com a país és positiu que el guanyador d'aquesta nit ho faci amb un suport del 50%".

 
 

Comentaris