El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “Espero encapçalar un govern d’esquerres”
  • CA

“Ja n’hi han hagut governs d’esquerres a Catalunya i espero encapçalar-ne un!”. Aquesta ha estat la sentència del líder del PSC, Miquel Iceta, en el tradicional debat de les esquerres a la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya celebrat aquesta tarda. Iceta, que ha reivindicat el llegat dels dos tripartits, ha avisat que “hi ha possibilitats que les esquerres es posin d’acord”.

 

En aquest sentit, ha remarcat que el “projecte independentista dificulta aquesta possibilitat, tot i acceptant la legitimitat del posicionament”. “Ja ens van prometre la independència en 18 mesos i no se’n va sortir”, ha assenyalat. Iceta ha defensat aquesta opció d’un govern d’esquerres quan s’estableixi un acord sense falses promeses. Així mateix, ha recordat a ERC que havien fet president a Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra. “Si l’independentisme suma, governaran”, ha reblat Iceta per aclarir les situacions. 

 

En aquesta línia s’ha vantat de defensar el règim del 78 perquè ningú ha aportat cap alternativa. De fet, ha demanat que si hi ha un nou full de ruta independentista, s’expliqui. Així ho ha reclamat als seus contertulians, el president del Parlament, Roger Torrent, la portaveu de la CUP, Maria Sirvent, i la portaveu dels Comuns, Jessica Albiach.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa