Iceta: "Ens sentim maltractats"

El viceprimer secretari del PSC acusa el govern de "dramatitzar" la situació econòmica per "justificar les retallades socials"

"Ens sentim maltractats", ha confessat en una entrevista a TV3 el viceprimer secretari i portaveu del PSC i portaveu del Grup parlamentari, Miquel Iceta, en el marc de la polèmica entre el govern i l'oposició sobre les dades del dèficit.

Ara bé, segons el socialista en aquests moments CiU "inflant" les xifres econòmiques "no només ataca l'anterior govern, sinó també a la pròpia institució", cosa que podria perjudicar i encarir l'obtenció de crèdit a l'exterior.

En aquesta línia, Iceta ha advertit al president Mas que si es "fa la víctima" per "tenir un millor posicionament català en les negociacions, no sap el pa que si dóna" i per això apunta que en el fons segurament l'objectiu de l'executiu "plantejant una situació dramàtica" és "justificar les retallades socials".

Guerra de xifres

Davant el ball de xifres, el portaveu del grup socialista, ha reconegut que creure uns o altres al final es "tracta d'una qüestió de fe". I, respecte les declaracions de la ministra Elena Salgado ha negat que es puguin interpretar com una desautorització del PSC.

"La vicepresidenta mai va qüestionar els comptes del govern quan nosaltres érem a la Generalitat", ha manifestat el socialista i ha assegurat que en el moment del traspàs de govern "també es van donar els números facilitats pels interventors de la Generalitat".

Iceta ha lamentat que l'executiu encara no hagi facilitat a l'oposició el Pla d'Austeritat que a finals de gener va enviar al Ministeri d'Economia i que l'hagin hagut de conèixer a través dels mitjans de comunicació.

Segons aquest document el govern Mas mantindria els impostos que va pujar el tripartit i que segons ha recordat Iceta "CiU a l'oposició van votar en contra". "Sort que no els vam fer cas perquè sinó la situació estaria pitjor", ha dit en conseqüència.

I amb una oposició "disgustada" i que es considera "maltractada" CiU haurà de pactar uns pressupostos. Tema que als socialistes no els passa per alt. "Per buscar pressupostos el govern haurà de buscar aliats i no sé quins està buscant", ha dit Iceta. I per això ha advertit: "Si volen ser ajudats han d'actuar com aquell que vol ser ajudat". Però ara per ara, segons el PSC, "CiU només l'encerta quan rectifica".

 
 

Comentaris