El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta diu que una victòria de JxCat i ERC suposarà mantenir la “confrontació”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit que una victòria de JxCat i ERC a les urnes que els permeti seguir governant Catalunya suposarà mantenir la “confrontació” i seguir amb “el mal govern, el malbaratament de recursos, temps, energies i oportunitats i la mala gestió”. En una carta adreçada a la militància, el dirigent socialista ha reivindicat el PSC com a “única alternativa” a l’independentisme que pot articular un executiu “no frontista” si aconsegueixen “el suport necessari”. “Un govern progressista i d’esquerres, integrador, que posi per damunt les prioritats reals de la gent real. Això, o 4 anys més del mateix”, ha avisat.

Segons Iceta, el Govern encapçalat per Quim Torra “ha treballat més per a la confrontació política que en l’eficàcia de la seva gestió i la millora de la qualitat de vida dels catalans”. “No sap gestionar ni genera cap mena de confiança”, ha criticat, i l’ha acusat de ser “deslleial amb la resta d’institucions”. A més, ha assenyalat Torra com a president “sense lideratge, cap mostra de bona gestió, cap signe de bon govern a la vista”. “Fa massa temps que demostra la seva inoperància i manca de gestió, i de manera molt manifesta durant la crisi sanitària de la covid-19”, ha afegit.

De fet, Iceta ha aprofitat la missiva per exalçar el paper del govern espanyol davant de la pandèmia i, especialment, del ministre de Sanitat, Salvador Illa. Per al líder del PSC, l’executiu estatal “ha demostrat valentia i empenta” i ha sabut “estar a l’altura en uns moments especialment complicats”. Així, ha celebrat no només les mesures preses per frenar el coroanvirus, sinó també “el veritable escut social per evitar que ningú no quedi enrere com a conseqüència dels efectes econòmics i socials” de l’epidèmia, com l’ingrés mínim vital.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa