Iceta diu que la reforma del Codi Penal pot ser una fórmula per alliberar els presos

El líder del PSC argumenta per què no visita els presos: "Ho volen utilitzar políticament i no cauré en el parany"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que la reforma del Codi Penal podria ser una fórmula perquè els presos polítics surtin de la presó tenint en compte que es pot aplicar retroactivament. En una entrevista a Ràdio 4, ha defensat que la reforma "té tot el sentit" perquè l'origen del delicte de rebel·lió i sedició és de "cop d'estat" i , segons ha afegit, no encaixa amb el que va passar. Iceta també ha argumentat que no ha anat a visitar els polítics presos perquè es vol "utilitzar políticament" i interpretar-ho com que el PSC està demanat perdó pel 155. "No caure en aquest parany", ha afegit. Així mateix, ha considerat que la figura del mediador no és necessària i que seria "començar el diàleg amb una desconfiança". 

Iceta ha explicat que hi ha molta gent treballant en la reforma del Codi Penal però també ha avisat que no serà una "cosa immediata" ja que, segons ha apuntat, per molt ràpid que es vulgui anar es necessita un mínim de sis mesos. Així mateix, ha recordat que cal el suport de la majoria del Congrés i, per tant, que sense ERC no tirarà endavant la reforma.

 
 

Comentaris (5)
Galop Fa 6 dies
A l'unionisme no li convenen els presos polítics. Fan molt proindependentisme amb el seu sacrifici. Nosaltres els hem fet presents i n'hem fet altaveu. Seguim fins a la república. Ja falta menys.
Juanjo Fa 6 dies
Ni oficio ni beneficio. A vivir del partido y a chupar del bote, ¿verdad Iceta?
cocaculeru Fa 6 dies
continua amb el seu cinisme el carceller miguel izeta, va engreixant la seva mala persona. Els catalans demòcrates ja sabem que tu mai demanaràs perdó, ep que no has fet res de res per ser perdonat, més aviat tot el contrari
beeee Fa 6 dies
NO ERES MAS BURRO PORQUE NO TE ENTRENAS
Amnistia i no reforma! Fa 6 dies
Potser si que pot ser una fórmula. Al PSOE-PSC interessa que Junqueras surti de presó abans de les eleccions, per fer front a Puigdemont i travar aliances. I de pas, guanyar els suplicatoris al Parlament Europeu vist que les reformes podrien ser vistes com "garanties" de judici just. Un cop aquí, ja trobarien la manera de fer el que vulguin, d'afinar-ho diuen ells.