El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta diu que Mas-Colell "fa por"
  • CA

Aquest matí el conseller Andreu Mas-Colell ha avisat que Catalunya no podrà reduir el dèficit fins a l’1,3% i que, mentre que el Govern està portant a terme un pla per retallar 2.600 MEUR, l’Estat reclama ara que s’estalviïn 3.200 MEUR més. El conseller ha assegurat que el Ministeri d’Economia i Hisenda està convidant la Generalitat a “maquillar els números”, cosa que “Catalunya mai farà”.

En aquest sentit el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que no hi ha “noves xifres” i que els objectius de dèficit ja es van marcar en el seu moment al Consell de Política Fiscal i Financera. En el cas de Catalunya, per aquest 2011, és de l’1,3%, ha recordat. A més, ha assegurat que un conseller que parla de maquillar números “fa por”. “Jo no tindria de conseller d’Economia algú que parlés de maquillar xifres”, ha assegurat.

Iceta ha afegit que li ‘empipa’ que a Catalunya hi hagi “la tendència de situar totes les males notícies com a obligacions imposades per l’exterior que converteixen el Govern en un perfecte irresponsable”. Per Iceta, cal que l’esforç per a la reducció de dèficit sigui “autoimposat” i evitar el discurs que “les decisions impopulars les ha imposat un tercer”. Iceta també ha instat el Govern a presentar ja un projecte de pressupostos per “poder parlar amb un mínim de rigor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa