Iceta diu ara que no té "cap dubte" que el judici contra l'independentisme serà just

El primer secretari del PSC insisteix que "Espanya és un país democràtic amb separació de poders"

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns que no té "cap dubte" que el judici contra l'independentisme serà just, després que aquest cap de setmana l'ACN publiqués una entrevista en què el líder dels socialistes catalans emplaçava els partits independentistes a reflexionar "si volen arribar al judici amb un context d'hostilitats i ruptura o amb un de recerca de solucions".

 

Aquestes declaracions van causar furor a les xarxes socials i fins i tot el president de la Generalitat, Quim Torra, li va respondre que les seves declaracions confirmaven la "farsa" del judici "injust" i "indecent". Aquest dilluns, però, Iceta ha afirmat que "Espanya és un país democràtic amb separació de poders" i que no posa en dubte que la justícia espanyola "actuarà amb respecte a les lleis".

 

 

Ara bé, s'ha reafirmat en la idea que "des de la política hem de deixar actuar la justícia i que hi hagi solució del conflicte". En aquest sentit, ha dit que "hi ha gent que pensa que com més malament millor, i jo penso el contrari". Per això ha criticat l'independentisme per haver reafirmat en el Parlamentla declaració rupturista del 9 de novembre de 2015. "Em va semblar un error", ha dit.

 

Comentaris