El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha desafiat el PSOE i ha demanat al Consell Nacional mantenir el ‘no’ al candidat del PP, Mariano Rajoy. Tot i les advertències de la gestora que presideix els socialistes espanyols, Iceta ha remarcat que el PSC no canviarà la decisió i els seus diputats al Congrés no s’abstindran ni en la primera ni en la segona volta.

D’altra banda, Iceta ha reconegut que és conscient que el vot diferencial del PSOE pot provocar “un problema de relació”. En la seva intervenció al Consell Nacional del PSC, Iceta ha explicat que l’executiva proposa votar negativament tant en primera com en segona votació, ja que ha assegurat que l’abstenció “inhabilitaria” el PSC per tendir ponts i per proposar solucions “en el moment que més falten fan” a Catalunya.

A més, el primer secretari dels socialistes catalans ha afegit que els companys del PSOE han de ser conscients que la decisió de votar ‘no’ es pren “per assegurar la utilitat del PSC com a instrument polític útils pels ciutadans que se senten progressistes i catalanistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa